Over mij

Ik ben Yolanda Remijn. Geboren en getogen in de Zak van Zuid-Beveland. Echtgenote en moeder van twee zoons.
In 1990 ben ik de opleiding voor verpleegkundige gaan volgen. En hoewel ik jaren als diabetesverpleegkundige gewerkt heb,  wist ik dat mijn passie lag in het bieden van zorg aan mensen in hun laatste levensfase. Met dit inzicht heb ik mij gespecialiseerd als palliatief verpleegkundige met als doel cliënten in deze levensfase te helpen om het naderende levenseinde zo comfortabel mogelijk te maken. Mijn werk als hospiceverpleegkundige sluit hier mooi bij aan. Het zorgen voor mensen in hun laatste levensfase geeft me veel voldoening. Omdat ik in mijn werk vaak geconfronteerd word met verlies en rouw wilde ik me ook daar verder in verdiepen. 
In 2022 heb ik een verdere stap gezet om steun te kunnen bieden tijdens moeilijke periodes. Ik ben daarom de post HBO opleiding ‘begeleiden bij rouw en verlies’ gaan volgen.
Deze aanvullende expertise stelt me in staat om niet alleen te zorgen voor mensen in hun laatste levensfase, maar ook om mensen te ondersteunen tijdens een rouwproces in deze of andere fases van hun leven. 

Mijn missie

Het bespreekbaar maken van rouw en het levenseinde in het algemeen.
In mijn werk en in mijn omgeving valt me vaak op dat over het levenseinde praten voor ongemak zorgt. Mensen zeggen dan al snel hoe ze hun uitvaart willen. De fase die voorafgaat aan het overlijden wordt niet gauw benoemd. Dit lijkt haast een taboe te zijn. In mijn missie om het levenseinde bespreekbaar te maken, sta ik voor het doorbreken van de stilte die vaak gepaard gaat met dit belangrijke levensaspect. Of het nu gaat om de keuzes die we maken omtrent palliatieve zorg, de impact van een naderend afscheid op families, of het omgaan met rouw en verlies – ik geloof dat openheid en begrip essentieel zijn.
Door dit bespreekbaar te maken, hoop ik de angst en onzekerheid te verminderen die vaak samengaan met deze fase van het leven. Hierdoor kunnen mensen weloverwogen keuzes maken die aansluiten bij hun waarden en wensen.

Mijn praktijkruimte

Ik ontvang u graag in mijn praktijkruimte aan huis. Eventueel is het ook mogelijk dat ik naar u toe kom.

Mijn kernwaarden

Persoonlijk

Dit betekent dat ik mij volledig richt op uw behoeften en wensen.
Door naar u te luisteren probeer ik te ontdekken wat voor u van waarde is.
Mijn doel is dat u zich gehoord, begrepen en gesteund voelt.

Deskundig

Mijn deskundigheid in palliatieve zorg en rouw is gevormd door gerichte opleidingen. Met mijn kennis en ervaring bied ik persoonlijke begeleiding, afgestemd op uw behoeften. Als professional sta ik klaar om u ondersteuning te bieden tijdens uitdagende levensfasen, met respect en empathie.

Betrokken

Mijn betrokkenheid reikt verder dan professionaliteit. Met toewijding en oprechte interesse werk ik nauw met u samen om een ondersteunende omgeving te creëren. Mijn benadering is empathisch en persoonlijk, omdat ik geloof in de kracht van verbinding.

Neem contact op

Of bel:

06-46202289

Scroll naar boven