Mijn naam is Yolanda Remijn-Rentmeester.
Geboren en getogen in Zuid Beveland. Getrouwd en moeder van 2 zonen.
In 1990 ben ik begonnen met de opleiding voor verpleegkundige. En in 1997 heb ik de vervolgopleiding tot diabetesverpleegkundige gevolgd.
Dit vak heb ik met veel plezier in het ziekenhuis uitgeoefend. Tegenwoordig werk ik in een verpleeghuis als diabetesverpleegkundige.
In de loop der jaren kwam ik er echter achter dat mijn hart ook uitging naar het ‘echte’ verplegen. De zorg aan het bed trok steeds meer.
Nadat ik in 2017 de basiscursus palliatieve zorg had afgerond besloot ik de stap te wagen en ben van werk èn werkgever veranderd. Ik mocht gaan werken op de palliatieve afdeling van een verpleeghuis. Dit was een mooie, leerzame en boeiende ervaring.

Het 1 op 1 zorgen voor  mensen die terminaal ziek zijn vind ik mooi en fijn werk om te doen. De persoonlijke aandacht voor de cliënt en zijn/haar naasten in de laatste levensfase geeft me veel voldoening.

Om hieraan mijn eigen invulling te geven ben ik als zelfstandig verpleegkundige aan de slag gegaan. Hierin lukt het mij om de zorg te leveren op de manier die bij mij, maar vooral ook bij de cliënt past. Complementaire zorg is daar een onderdeel van.

Inmiddels lever ik ook zorg aan cliënten die een pgb hebben.
Ook hier is het de persoonlijke aandacht voor de mens ‘ achter de aandoening’ waar ik blij van word.

De afwisselende plekken en mensen waar ik mee werk, maken dat ik altijd veel plezier in mijn werk heb.